Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαιρινές διακοπές με Μπριτζ

Λόγω καλοκαιρινών διακοπών τις 10 προηγούμενες μέρες, δεν έγιναν δημοσιεύσεις.
Επιστροφή λοιπόν "στα θρανία".

Αν αναρωτιέστε που πήγα, ήμουν στην Ιταλία, Vacations with Fulvio Fantoni, στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας. Μπριτζ, καλύμπι, καλό φαΐ και ξεκούραση.
Το Μπριτζ στην Ιταλία δεν είναι, αυτό που είδα τουλάχιστον, σαν εδώ. Διαφέρει αρκετά. Ευγενικοί άνθρωποι, χωρίς φωνές, χρησιμοποιούσαν ανελλειπώς το alert, όπου χρειαζόταν και το Stop  σε κάθε αγορά με πήδημα, ακόμα και όταν δεν είχε μεσολαβήσει αγορά αντιπάλου, πράγμα, που προσωπικά  θεωρώ σωστό. Γενικά δεν ήταν στην "τσίτα" και ούτε έστηναν "καραούλι" για να πάρουν το τοπ, από κάποιο τυπικό παραπάτημά σου. Όλοι ένα τουρνουά σε μια κατηγορία, έπαιζαν ή το απόγευμα στις 16:30, ή το βράδυ στις 21:30.

Κάλλιστα, αν κάποιος ήθελε, μπορούσε να παίξει και στα δύο. Το τουρνουά κράταγε, περίπου, 2:30 ώρες (συνολικά παίζονταν 15 με 16 διανομές, μία με κάθε αντίπαλο), τα αποτελέσματα καταχωρούνταν ασύρματα και ο καθένας έβλεπε πως πήγαινε στην πορεία του τουρνουά, σε μια μεγάλη οθόνη προτζέκτορα. Καμία πίεση χρόνου, και ήταν ζήτημα αν στις 7 μέρες άκουσα πάνω από μια κλήση Director!!
 Τα διακαιώματα συμμετοχής ήταν 8 ευρώ ανά παίκτη, ανά ημερίδα και περίπου τα μισά χρήματα δίνονταν σε χρηματικά έπαθλα.
Άλλο ένα καλό στοιχείο, υπήρχε κατάταξη κατά άξονα (χωριστά για Β-Ν και Α-Δ), οπότε ούτε αλλαγές προσανατολισμού υπήρχαν. Την διανομή δε από τραπέζι σε τραπέζι κουνούσε η Α-Δ.
Ανάμεσα στα δύο τουρνουά, ο Fulvio έκανε ανάλυση ορισμένων διανομών, που παρακολουθούσε όποιος ήθελε. Καθημερινά δε, κατόπιν κλήρωσης, οριζόταν ο συμπαίκτης του Fulvio.

 Πραγματικά, ήταν διακοπές με Μπριτζ, χωρίς άγχος. Έπαιζες όσο ήθελες, όποτε ήθελες και εφόσον ήθελες!!

 Επόμενη εκδήλωση τους, "Πρωτοχρονιά με τον Fulvio" στη μαγευτική Βενετία, 27 Δεκεμβρίου 2012, με 3 Ιανουαρίου 2013, στο ξενοδοχείο Principe ****.



1 σχόλιο: